Misverstand opgelost: pakjes bpost kunnen nog altijd afgehaald worden in Diksmuide

© BELGA
Redactie KW

Claude Vindevogel, voorzitter van Idee Diksmuide, reageerde op een bericht dat bpost stuurde naar heel wat inwoners van Diksmuide.

Honderden Diksmuidelingen kregen bericht van bpost dat er niet langer pakjes kunnen afgehaald worden in het postgebouw in de Grauwe Broedersstraat. Tegelijk liet bpost uitschijnen dat de service er alleen maar op vooruitgaat met andere servicepunten in de buurt, die zich echter in de postkantoren van Houthulst, Koekelare en Kortemark… of zelfs in een supermarkt in Zarren bleken te bevinden”, aldus Claude Vindevogel. “Als centrumstad en fiere Diksmuideling krijg je bij zo’n bericht het schaamrood op de wangen. Hoe kan Diksmuide als centrumstad deze service niet meer aanbieden? Nog meer mensen de baan opsturen voor een basis dienstverlening tart elke verbeelding. Volgt na het sluiten van de Regie der Wegen in Esen, het financiën gebouw en het Vredegerecht, straks misschien ook De Post? “

Zowel burgemeester Lies Laridon als eerste schepen Kurt Vanlerberghe adviseerden Idee Diksmuide om de zaak aan te kaarten bij voogdijminister Alexander De Croo (Open VLD), omdat het volgens hen niet hun bevoegdheid is om hier op te treden. “Bpost is een autonoom semioverheidsbedrijf, dat zelf beslist over haar bedrijfsvoering” redeneert Kurt Vanlerberghe. “Van afbouwen van de dienstverlening is in alle geval geen sprake. Recent nog verleende het schepencollege een omgevingsvergunning voor de omvorming van een gedeelte van de groenzone achter de Post in Diksmuide tot bijkomende parking, voor een 10-tal postauto’s. Pakjes worden dus aan huis gebracht. Het komt mij voor dat de bedrijfsvoering van bpost er op gespreid is de steeds grotere hoeveelheid postpakjes, die niet kunnen besteld worden of die teruggebracht worden te decentraliseren tussen de diverse postkantoren. Dit hoeft niet nadelig te zijn voor Diksmuide of haar centrumfunctie.”

Het probleem heeft intussen zichzelf opgelost. Dezelfde dag waarop Idee Diksmuide haar ongenoegen uitte over deze beslissing, werd er vanuit de postdiensten een nieuw bericht gelanceerd. “Bpost liet weten dat het om een ‘technische storing’ ging, waarbij Diksmuidelingen het bericht kregen dat er geen pakjes meer kunnen afgehaald worden.”

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier