Mister Gay Jaimie Deblieck versterkt Groen Roeselare

Jaimie Deblieck waagt zijn kans in de lokale politiek © GF
Philippe Verhaest

Groen Roeselare krijgt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de steun van oud-Mister Gay Jaimie Deblieck.

Afgelopen weekend gaf Jaimie Deblieck nog zijn lint van Mister Gay Belgium door aan Bart Hesters uit Lochristi en nu out de 19-jarige volbloed Roeselarenaar zich al iemand met een hart voor Groen.

Lijsttrekker en schepen Filiep Bouckenooghe leerde Jaimie kennen vanuit zijn bevoegdheid van Gelijke Kansen. Meteen werd duidelijk dat Jaimie zoveel meer is dan een schoonheidsprins. “We raakten al snel aan de praat over de vergroening van de stad, iets waar Jaimie vanuit zijn opleiding groenbeheer uiteraard een deskundige visie op heeft”, zegt Filiep. “Maar evengoed is hij een gezonde jongeman die graag een stapje in de wereld zet en dat graag in alle veiligheid wil doen.”

“Nu wil ik mijn engageren voor de stad van mijn hart en Groen, een partij die jonge mensen kansen geeft”

Jaimie blijft ook na zijn Mister-jaar een echte ambassadeur van de holebigemeenschap. “Hij blijft vechten tegen elke vorm van geweld of discriminatie op basis van geaardheid, en bij uitbreiding tegen elke vorm van uitsluiting en vooroordelen.”

Voor Jaimie voelt zijn deelname aan als thuiskomen. “Na een hectisch jaar waarin ik het hele land leerde kennen en vorige week zelfs nog België in Zuid-Afrika mocht vertegenwoordigen, zou ik best wel wat rust kunnen gebruiken. Maar dat is niet de aard van het beestje. Mijn engagement en enthousiasme gebruik ik nu ten dienste van de stad van mijn hart, en ten dienste van Groen, een partij die jonge mensen als ik echt kansen geeft om de stad mee vorm te geven.”

Welke plaats Jaimie precies zal innemen, wordt bekend gemaakt tijdens de complete lijstvoorstelling op zaterdag 9 juni om 18 uur in de Sint-Amandskerk op het De Coninckplein.