De minister kreeg dinsdag de visie van 2030 binnen de marinebasis uitgelegd bij een bezoek aan de marinebasis. Hij kreeg een uitgebreide rondleiding op de basis en uitleg over de werking en de uitrusting van de marine.

De regering investeert in de vernieuwing van alle marinecapaciteiten in het kader van de strategische visie 2030. Daar wordt een investering van 9 miljard euro voorzien. Vanaf 2027 zouden de eerste nieuwe vaartuigen gebruikt kunnen worden. Ook de infrastructuur moet aangepast worden om de nieuwe schepen een correcte ontvangst te geven. "Nu moeten we nog zorgen voor voldoende personeel bij de marine. We gaan groot inzetten op een campagne want we hebben zeker 2.400 werkkrachten nodig tegen 2030", zegt minister Reynders.

Het bezoek kadert in een reeks bezoeken die de "MOD" brengt aan verschillende componenten van Defensie. "Ik ken de marine, maar in het kader van de vernieuwingen is het nuttig om alles hier in detail te zien en de werking te kennen. Zo kunnen we de toekomst beter inschatten", aldus minister Reynders.

(BELGA)

De minister kreeg dinsdag de visie van 2030 binnen de marinebasis uitgelegd bij een bezoek aan de marinebasis. Hij kreeg een uitgebreide rondleiding op de basis en uitleg over de werking en de uitrusting van de marine.De regering investeert in de vernieuwing van alle marinecapaciteiten in het kader van de strategische visie 2030. Daar wordt een investering van 9 miljard euro voorzien. Vanaf 2027 zouden de eerste nieuwe vaartuigen gebruikt kunnen worden. Ook de infrastructuur moet aangepast worden om de nieuwe schepen een correcte ontvangst te geven. "Nu moeten we nog zorgen voor voldoende personeel bij de marine. We gaan groot inzetten op een campagne want we hebben zeker 2.400 werkkrachten nodig tegen 2030", zegt minister Reynders.Het bezoek kadert in een reeks bezoeken die de "MOD" brengt aan verschillende componenten van Defensie. "Ik ken de marine, maar in het kader van de vernieuwingen is het nuttig om alles hier in detail te zien en de werking te kennen. Zo kunnen we de toekomst beter inschatten", aldus minister Reynders.(BELGA)