Minister-president Bourgeois schort activiteiten op na overlijden moeder

Een beeld uit ons archief: Geert Bourgeois hier samen met zijn moeder Gaby Vens. © Danny Terryn
Jos Remaut

Na het overlijden van zijn moeder woensdagmorgen, schort Vlaams minister-president Geert Bourgeois zijn ambtsactiviteiten op tot en met zondag 13 september.

Gaby Vens bereikte de gezegende leeftijd van 95 jaar, Ze werd geboren op 2 januari 1920. Ze was getrouwd met Emiel Bourgeois, afkomstig uit Hulste, die onderwijzer was en later directeur werd van de jongensschool in Emelgem. Ze was de moeder van vier kinderen : Ingrid, Kris, Geert en Trees. Het gezin woonde lange tijd aan de Meensesteenweg in Izegem, in 1996 verhuisde het naar een appartement op de Grote Markt.

In de schaduw van haar man Emiel, die een groot cultuurflamingant was en ook voorzitter werd van de Izegemse cultuurraad, behoorde Gaby Vens in 1977 ook tot de stichters van de Izegemse afdeling van de FVV (Federatie van Vlaamse Vrouwen).

In oktober 1998 overleed haar man Emiel op bijna 80-jarige leeftijd. Sinds en enkele jaren verbleef Gaby Vens in wzc De Plataan in Izegem. Ze was een vrouw die graag op de achtergrond bleef maar uiteraard ontzettend trots was op de politieke loopbaan van haar zoon Geert. Zoals blijkt uit deze archieffoto waarop ze haar zoon met bloemen bedenkt.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier