Mieke Debergh en Rik Debeaussaert wisselen van zitje in gemeenteraad Hooglede

Blauw en rood schudden elkaar dinsdagavond de hand bij de machtswissel. De blauwe Mieke Debergh (Open VLD) en de rode Rik Debeaussaert (SP.A) verwisselen vanaf Nieuwjaar zoals afgesproken de functies van gemeenteraadsvoorzitter en schepen van de gemeente. © JD
Redactie KW

Dinsdagavond kwam de gemeenteraad opnieuw samen in Hooglede. Op het einde van de zitting verwisselden Mieke Debergh en Rik Debeaussaert hun functies.

In de huidige legislatuur fungeerde Mieke Debergh (Open VLD) drie jaar lang als gemeenteraadsvoorzitter. Rik Debeaussaert (SP.A) maakte zich in die periode verdienstelijk als schepen van de gemeente. Zoals afgesproken bij de start van de coalitie vindt er halverwege de politieke termijn een wissel plaats. Mieke Debergh wordt vanaf 1 januari schepen, terwijl Rik Debeaussaert haar positie als gemeenteraadsvoorzitter overneemt.

Dit heeft ook consequenties naar de bevoegdheden toe. Mieke zal zich eerder concentreren op burgerlijke stand en bevolking, kinderopvang tot senioren, feestelijkheden… Rik zal op zijn eigengereide wijze de gemeenteraad proberen in goede banen te leiden.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier