Middelkerke en Glabbeek zijn officieel verzusterd

Middelkerke verzustering met Glabbeek. © LC
Redactie KW

De verzustering tussen de gemeente Middelkerke en Glabbeek is een feit. Dat werd zaterdagochtend officieel gemaakt.

De burgemeester van Glabbeek, Peter Reeckmans, kwam dan ook met zijn voltallig schepencollege naar Middelkerke. “Al jaren ben ik bevriend met Peter,” vertelt burgemeester Jean-Marie Dedecker, “Tijdens een Nieuwjaarsreceptie, kreeg ik een onverwachts cadeau, een jumelagepakket. En ik dacht meteen waarom niet, dat moet lukken. In 2012 werd Peter met de hakken over de sloot verkozen tot burgemeester en nu, 6 jaar later, is hij verkozen met absolute meerderheid. Een bewijs dat zijn beleid op punt staat. De jumelage zal op vele vlakken positief zijn. De verbroedering tussen mensen is daar één van.”

“Al moeten we toegeven dat de geschiedenis tussen Glabbeek en Middelkerke al jaren aan de gang is. Meer dan 100 jaar geleden tijdens WOI vochten meerdere soldaten uit Middelkerke mee in de regio van Glabbeek. Op 18 augustus 1914 viel de eerste gesneuvelde soldaat afkomstig uit Westende. Dat allemaal om mijn voorouders te beschermen. Ook op vlak van uitwisselingsprojecten denk ik dat we elkaar kunnen ondersteunen. De jeugd kan op zeeklassen komen in Middelkerke en de kinderen van jullie scholen kunnen op plattelandsklassen komen bij ons, en kennis maken met de fruitbomen en al het lekkers dat er bij ons te bieden valt. Ook op vlak van feesten zullen we voor elkaar niet moeten onderdoen,” legt de burgemeester van Glabbeek uit.

“Dat zullen we straks wel merken op Bier aan Zee“, lacht Jean-Marie Dedecker. Middelkerke is al verzusterd met de Duitse gemeenten Rauschenberg, Ettlingen, Sohren en Buchenbeuren, de Franse gemeente Epernay, de Britse gemeente Clevedon en de Waalse gemeente Vresse.

(RDB-foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier