Open VLD belandde na de verkiezingen in de oppositie. Daardoor verloor Vannieuwenhuyze zijn schepenambt. Omdat zijn contract bij het ministerie van Binnenlandse Zaken op 1 februari 2019 eindigt, zocht Michaël ook ander werk. Hij slaagde in het examen van beleidsverantwoordelijke Sport en neemt die functie nu op.

"Het is met pijn in het hart dat ik moet afscheid nemen van deze drukke maar heel mooie periode. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee. Ik had mijn werk heel graag verder gezet, maar bepaalde mensen hebben hier anders over beslist door onze partij buitenspel te zetten", aldus Vannieuwenhuyze, die nog steeds zijn stempel op het (sport)beleid zal kunnen drukken.

"Ik wil me blijven inzetten voor onze stad en onze deelgemeenten, dat is de reden waarom ik ooit in de politiek ben gegaan. Nu doe ik dit op een andere manier." Vannieuwenhuyze verdwijnt niet helemaal uit de politiek want hij blijft actief binnen Open VLD Harelbeke. "Ik heb van mijn partij de nodige kansen gekregen, ik ga die dan ook niet zomaar laten vallen. Ik blijf hen ondersteunen waar mogelijk."

(PVH/GF)

Open VLD belandde na de verkiezingen in de oppositie. Daardoor verloor Vannieuwenhuyze zijn schepenambt. Omdat zijn contract bij het ministerie van Binnenlandse Zaken op 1 februari 2019 eindigt, zocht Michaël ook ander werk. Hij slaagde in het examen van beleidsverantwoordelijke Sport en neemt die functie nu op."Het is met pijn in het hart dat ik moet afscheid nemen van deze drukke maar heel mooie periode. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee. Ik had mijn werk heel graag verder gezet, maar bepaalde mensen hebben hier anders over beslist door onze partij buitenspel te zetten", aldus Vannieuwenhuyze, die nog steeds zijn stempel op het (sport)beleid zal kunnen drukken. "Ik wil me blijven inzetten voor onze stad en onze deelgemeenten, dat is de reden waarom ik ooit in de politiek ben gegaan. Nu doe ik dit op een andere manier." Vannieuwenhuyze verdwijnt niet helemaal uit de politiek want hij blijft actief binnen Open VLD Harelbeke. "Ik heb van mijn partij de nodige kansen gekregen, ik ga die dan ook niet zomaar laten vallen. Ik blijf hen ondersteunen waar mogelijk." (PVH/GF)