Meulebeke nu officieel onbestuurbaar

© LB
Redactie KW

Het was een vreemd gevoel woensdagavond tijdens de gemeenteraadzitting. Die ging door in de Mouterij van het OC Vondel. Centraal stond het meerjarenplan met daarbij aansluitend de onbestuurbaarheid van de gemeente.

Burgemeester Verwilst schetste nogmaals de politieke relatieproblemenproblemen tussen de leden van de Lijst van Burgmeester en de Onafhankelijken. Opvallend was wel de reactie van Bert Verdru, Onafhankelijke, ” De Onafhankelijken stellen de vraag om een nieuw meerjarenplan op de raad te brengen. Van de 60 actiepunten willen wij 56 investeringen steunen. We vragen die in een meerjarenplan te gieten en dit aan de raad ter goedkeuring voor te leggen zodat de investeringen zoals de Pittem- en de Gentstraat kunnen uitgevoerd worden. Enkel op die manier deblokkeren we de huidige situatie. Door het meerjarenplan zoals het op heden voorgesteld wordt, stijgt de schuld in deze legislatuur van 15,8 miljoen euro naar 19.3 miljoen euro. Dit legt een hypotheek op onze toekomst. Wij willen de schuld verder afbouwen en niet optrekken.”

Concreet gaat het hier over de plannen van de renovatie van het kasteel Ter Borcht en van het Marktproject. Burgemeester Verwilst : “We zitten in een impasse, zonder enige focus en zonder energie. Onze diensten kunnen niet meer naar behoren werken en het is voortdurend op eieren lopen. Ik ben enigszins opgelucht dat we nu een beroep kunnen doen op een bemiddelaar, een meerjarenplan hebben we echt van doen. We zijn de enige gemeente in Vlaanderen die nu nog niet over een meerjarenplan beschikt. Hopelijk komt er hier vlug verandering in.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten