Na de goedkeuring van de procedure in het kader van de onbestuurbaarheid werd er maandagavond na de gemeenteraad een consensus bereikt tussen de Lijst van de Burgemeester en ZorgSaam. Rik Priem (64 jaar) wordt de nieuwe schepen van sociale aangelegenheden. Rik is al 25 jaar gemeenteraadslid voor SP.A (nu ZorgSaam). Rik : "We willen graag onze verantwoordelijkheid opnemen in het belang van alle inwoners van onze gemeente."

Stabiliteit

Voor burgemeester Dirk Verwilst betekent dit een ware opluchting na een lange tijd van stilstand: "We zijn opgelucht dat we opnieuw een perspectief voor ogen hebben. Het was zeker geen makkelijke oefening, maar het hoofddoel is dat we kunnen zorgen voor een stabiliteit in de gemeente, dat we van Meulebeke een veilige en aangename gemeente maken en dat we vooral alle vormen van negativisme bannen. Nu gaan we de komende vier jaar werken in de hoogste versnelling. Hierbij denk ik aan de uitvoering van de werken in de Gentstraat zodat we de 4 miljoen subsidie niet verliezen." De andere schepenen behouden hun bevoegdheden en Bert Verdru blijft voorzitter van de gemeenteraad.

Reactie schepen Germonprez

"Wat er nu aan het gebeuren is doet ons pijn in het hart", zucht schepen Lieve Germonprez. "Jammer dat wij niet mogen ten dienste staan van de kiezers. Met goede bedoelingen en met de beste intenties wilden we met veel enthousiasme deel uitmaken van het beleid. Maar die kans kregen we nooit. We willen niet enkel een electorale verzekering zijn. Maar blindelings meelopen strookt niet met ons verantwoordelijkheidsgevoel. We willen eerlijk en respectvol blijven tegenover de kiezer en tegenover onszelf."

"Vanaf januari dit jaar ondernamen we meerdere pogingen om van Meulebeke een vooruitstrevende en moderne gemeente te maken met een sterk meerjarenplan. Al deze pogingen gooide de burgemeester zelf overboord. Er was geen enkele poging tot samenwerking, geen enkele respectvolle communicatie hierover", gaat de schepen verder.

"De herinrichting van de Markt met het bijhorend RUP en de motiefloze verhoging van de belastingen zullen voor Meulebeke een financiële kater betekenen." (LB)

Na de goedkeuring van de procedure in het kader van de onbestuurbaarheid werd er maandagavond na de gemeenteraad een consensus bereikt tussen de Lijst van de Burgemeester en ZorgSaam. Rik Priem (64 jaar) wordt de nieuwe schepen van sociale aangelegenheden. Rik is al 25 jaar gemeenteraadslid voor SP.A (nu ZorgSaam). Rik : "We willen graag onze verantwoordelijkheid opnemen in het belang van alle inwoners van onze gemeente."Voor burgemeester Dirk Verwilst betekent dit een ware opluchting na een lange tijd van stilstand: "We zijn opgelucht dat we opnieuw een perspectief voor ogen hebben. Het was zeker geen makkelijke oefening, maar het hoofddoel is dat we kunnen zorgen voor een stabiliteit in de gemeente, dat we van Meulebeke een veilige en aangename gemeente maken en dat we vooral alle vormen van negativisme bannen. Nu gaan we de komende vier jaar werken in de hoogste versnelling. Hierbij denk ik aan de uitvoering van de werken in de Gentstraat zodat we de 4 miljoen subsidie niet verliezen." De andere schepenen behouden hun bevoegdheden en Bert Verdru blijft voorzitter van de gemeenteraad. "Wat er nu aan het gebeuren is doet ons pijn in het hart", zucht schepen Lieve Germonprez. "Jammer dat wij niet mogen ten dienste staan van de kiezers. Met goede bedoelingen en met de beste intenties wilden we met veel enthousiasme deel uitmaken van het beleid. Maar die kans kregen we nooit. We willen niet enkel een electorale verzekering zijn. Maar blindelings meelopen strookt niet met ons verantwoordelijkheidsgevoel. We willen eerlijk en respectvol blijven tegenover de kiezer en tegenover onszelf.""Vanaf januari dit jaar ondernamen we meerdere pogingen om van Meulebeke een vooruitstrevende en moderne gemeente te maken met een sterk meerjarenplan. Al deze pogingen gooide de burgemeester zelf overboord. Er was geen enkele poging tot samenwerking, geen enkele respectvolle communicatie hierover", gaat de schepen verder."De herinrichting van de Markt met het bijhorend RUP en de motiefloze verhoging van de belastingen zullen voor Meulebeke een financiële kater betekenen." (LB)