Meulebeeks schepencollege is bekend

Redactie KW

Zaterdagmorgen kwam er witte rook in verband met de schepenen en hun bevoegdheden voor de volgende legislatuur.

De Lijst van de Burgemeester mag de komende zes jaar de Berengemeente besturen. Dirk Verwilst is als burgemeester bevoegd voor de openbare orde en veiligheid, politie en brandweer, omgevingsvergunningen en ruimtelijke ordening, personeel van de gemeente en woonzorg, serviceflats en woonzorg.

De eerste schepen, Katrien Seys, wordt schepen van ruimte en evenementen met bevoegdheid in openbare werken, werken in eigen beheer, mobiliteit en verkeer, land- en tuinbouw en feesten en plechtigheden. Tweede schepen is Danny Bossuyt, hij neemt cultuur, bibliotheek, begraafplaatsen, openbaar groenonderhoud en aanleg, natuur en bos, leefmilieu en klimaat voor zijn rekening.

Rita De Costere wordt verantwoordelijke voor sport en recreatie, toerisme, jeugd, economie en middenstand, ondernemersloket, werkgelegenheid, dienstencentrum en seniorenbeleid. Paul Demeulemeester wordt gedurende de eerste drie jaar de verantwoordelijke voor financiën en begroting, communicatie, ICT, gebouwen en infrastructuur, algemeen patrimonium, kerkfabrieken en onderwijs. Na drie jaar wordt hij afgelost door Bert Verdru. De vijfde schepen is Lieve Germonprez. Zij neemt de sociale dossiers, de kinderopvang, LOI, thuiszorg, integratiebeleid, woonwinkel en wooninspectie en de raad van welzijn onder haar vleugels.

(LB – foto LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier