Mesense schepenen kennen hun bevoegdheden

Vlnr: burgemeester Evrard, Mélanie Verdru, Maïté Hellem en Kim Develter. © Foto EF
Redactie KW

De bevoegdheden zijn onder de schepenen verdeeld in Mesen. Kim Develter neemt grotendeels de bevoegdheden over van André Bossaert, terwijl Melanie Verdru alles rond sociale zaken voor haar rekening neemt. Maïté Hellem krijgt onder meer cultuur en jeugd.

In Mesen won MLM van burgemeester Sandy Evrard afgetekend de verkiezingen in Mesen waardoor de partij opnieuw met een absolute meerderheid kan regeren, al zal dat wel met een nieuw schepencollege zijn.

Eerste schepen wordt Kim Develter. Hij krijgt de bevoegdheden sport, toerisme, onderwijs, begraafplaats, landbouw, groenvoorzieningen, leefmilieu, waterbeheer, huisvuil en afvalbeleid.

Maïté Hellem, voorzitster van de Mesense jeugdraad, wordt bevoegd voor cultuur, jeugd, bibliotheek, feestelijkheden, plechtigheden, archiefbeheer en dierenwelzijn.

Melanie Verdru wordt voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Bijstand en schepen van Sociale Zaken, Gezin, Derde Leeftijd, Huisvesting en Woonbeleid, Tewerkstelling en Ontwikkelingssamenwerking.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier