Wat voorafging: schepen van Jeugd en Cultuur Katelijn Poissonnier liep over van de MLM-lijst van burgemeester Sandy Evrard naar de oppositielijst Respect!, waarop ze meteen verkozen werd voor de volgende legislatuur. Ondertussen bleef ze ruim drie maanden weg van de schepencolleges en werd ze zelfs een tijdje ongewild vervangen als schepen.

Op de vorige gemeenteraad kreeg de schepen al een serieuze veeg uit de pan van de burgemeester, die aankondigde dat ze uit zijn partij gezet werd. Daardoor moet ze de laatste maand van de legislatuur als onafhankelijke zetelen, met bijgevolg een andere plaats aan de raadstafel. Nu zit ze naast enige oppositielid Kristof Veramme, die lijsttrekker was van Respect!.

Voor de rest had de gemeenteraad van donderdag inhoudelijk weinig om het lijf. Naar aanleiding van het punt over de budgetwijziging 2018 gaf burgemeester Sandy Evrard wat uitleg over lopende projecten in de stad. "Normaal zullen ze maandag de garages zetten in het straatje dat Vredestraat en de Slijpstraat met elkaar zal verbinden. Begin januari zou de weg aangelegd worden, die dan in gebruik kan genomen worden vanaf maart 2019."

Na tien minuten was de gemeenteraad al afgelopen.

(TOGH)

Wat voorafging: schepen van Jeugd en Cultuur Katelijn Poissonnier liep over van de MLM-lijst van burgemeester Sandy Evrard naar de oppositielijst Respect!, waarop ze meteen verkozen werd voor de volgende legislatuur. Ondertussen bleef ze ruim drie maanden weg van de schepencolleges en werd ze zelfs een tijdje ongewild vervangen als schepen.Op de vorige gemeenteraad kreeg de schepen al een serieuze veeg uit de pan van de burgemeester, die aankondigde dat ze uit zijn partij gezet werd. Daardoor moet ze de laatste maand van de legislatuur als onafhankelijke zetelen, met bijgevolg een andere plaats aan de raadstafel. Nu zit ze naast enige oppositielid Kristof Veramme, die lijsttrekker was van Respect!.Voor de rest had de gemeenteraad van donderdag inhoudelijk weinig om het lijf. Naar aanleiding van het punt over de budgetwijziging 2018 gaf burgemeester Sandy Evrard wat uitleg over lopende projecten in de stad. "Normaal zullen ze maandag de garages zetten in het straatje dat Vredestraat en de Slijpstraat met elkaar zal verbinden. Begin januari zou de weg aangelegd worden, die dan in gebruik kan genomen worden vanaf maart 2019."Na tien minuten was de gemeenteraad al afgelopen.(TOGH)