Mesense burgemeester dient klacht in na identiteitsdiefstal op Facebook

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De Mesense burgemeester Sandy Evrard (MLM) is voor de tweede keer slachtoffer geworden van identiteitsdiefstal op Facebook. Een zekere ‘Louis Peeters’ gebruikte zijn foto’s voor zijn profiel en stuurde vriendschapsverzoeken naar Evrards contacten.

“Opgepast!!! Beste vrienden, kennissen en familie, iemand heeft in mijn naam AL VOOR EEN TWEEDE KEER een facebook profiel gemaakt, met mijn naam & afbeeldingen. Deze persoon verstuurt vriendschapsverzoeken naar heel wat contacten. Ga hier a.u.b. niet op in. Ik ken de intenties niet maar positief kan het niet zijn. Als er twijfel is, contacteer me gerust!”

Met dit bericht op zijn facebookprofiel waarschuwt de Mesense burgemeester Sandy Evrard zijn contacten voor misbruik van zijn identiteit. “Het is al voor de tweede keer dat dit gebeurd”, zegt Sandy Evrard. “Iemand gebruikt mijn foto’s om een vals profiel aan te maken en vriendschapsverzoeken te versturen naar mijn contacten. Ik weet niet welke bedoelingen die persoon heeft, maar de kans bestaat in ieder geval dat het voor misbruik is. Ik betwijfel alvast dat het een ludiek insteek heeft. Wellicht geeft iemand zich uit voor mij om anderen te misleiden.”

Mesense burgemeester dient klacht in na identiteitsdiefstal op Facebook

Van eventuele slachtoffers heeft Sandy Evrard nog geen weet. “Gelukkig heeft een collega van mijn zoon had heel vroeg kunnen signaleren en hebben we het vroeg kunnen onderscheppen”, vervolgt Sandy Evrard. “Zo heb ik een bericht kunnen uitsturen om de mensen te waarschuwen en de persoon die gerapporteerd. Ik zal ook een nieuw account aanmaken in mijn paswoord veranderen. Dat is wel heel vervelend.”

De Mesense burgemeester neemt het in iedere geval ernstig. “Vandaar dat ik deze keer ook aangifte zal doen bij de politie”, besluit Sandy Evrard. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier