Voor de jongste Vlaamse verkiezingen gaf Open VLD haar aanvankelijk geen verkiesbare plaats, waartegen Mercedes Van Volcem openlijk rebelleerde. Daarop stond de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd zijn derde plaats op de Vlaamse lijst af aan Mercedes.

Een vierde zetel zat er voor de West-Vlaamse liberalen niet in. Daardoor mag Francesco niet meer naar Brussel, hoewel hij meer voorkeursstemmen behaalde dan de 13.074 van Mercedes Van Volcem. Zij profiteert van de lijststemmen voor Open VLD.

"Ik vind het jammer dan Francesco niet verkozen is", reageert Van Volcem. "Door de 'zwarte tsunami' gisteren rijft de West-Vlaamse Open VLD helaas een zetel minder dan verwacht binnen voor het Vlaams parlement."

Voor de jongste Vlaamse verkiezingen gaf Open VLD haar aanvankelijk geen verkiesbare plaats, waartegen Mercedes Van Volcem openlijk rebelleerde. Daarop stond de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd zijn derde plaats op de Vlaamse lijst af aan Mercedes. Een vierde zetel zat er voor de West-Vlaamse liberalen niet in. Daardoor mag Francesco niet meer naar Brussel, hoewel hij meer voorkeursstemmen behaalde dan de 13.074 van Mercedes Van Volcem. Zij profiteert van de lijststemmen voor Open VLD."Ik vind het jammer dan Francesco niet verkozen is", reageert Van Volcem. "Door de 'zwarte tsunami' gisteren rijft de West-Vlaamse Open VLD helaas een zetel minder dan verwacht binnen voor het Vlaams parlement."