Meerjarenplan niet goedgekeurd ondanks belofte

Peter D'haeyere. © LB
Redactie KW

De gemeenteraad van woensdag 19 augustus was weer een bewogen editie. De Onafhankelijken hadden aangekondigd dat ze niet zouden instemmen met het meerjarenplan, en dat is ook gebeurd.

Peter D’haeyere trad op als woordvoerder van de Onafhankelijken. Hij had het over een meerjarenplan waaraan niks veranderd was en over uitgaven die de pan uit rijzen. Hierbij wordt dan vooral gedacht aan het Marktproject en de restauratie van het kasteel Ter Borcht.

Burgemeester Verwilst repliceerde met de belofte die gedaan werd aan de gouverneur om het meerjarenplan goed te keuren en over de ontmoeting die er op 10 juli was met Bert Verdru en Lieve Germonprez. Toen werd uitdrukkelijk gezegd om weer samen in zee te gaan en het meerjarenplan goed te keuren. Allemaal loze beloftes zo blijkt, geformuleerd door personen die zich tijdens de gemeenteraad in een stilzwijgen onderdompelden. Ondertussen tikt de klok verder en werd het dringend verzoek van gouverneur Decaluwé om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen, van de straat geveegd. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier