Meerderheid in Oudenburg keurt OCMW-budget niet goed

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 20 februari lag de bespreking van het OCMW-meerjarenplan op tafel.

De bespreking van het OCMW-meerjarenplan bleek meteen een heikel punt. De cijfers van het OCMW staan in schril contrast met het alternatieve voorstel van het stadsbestuur. De meerderheid keurde het OCMW-budget niet goed.

“Dit is de totale impasse”, scheerde raadslid Stefaan Reynaert van Open VLD die met zijn fractie en de collega’s van N-VA het OCMW-budget wel goedkeurde. “Er moet nog 95.000 euro worden bespaard op de werking van het OCMW”, reageerde burgemeester Ignace Dereeper (CD&V) die voorstelde dit op het personeel te doen.

OCMW-voorzitter Rita Meyns (CD&V) zat er verslagen bij. “Het meerjarenplan is moeizaam tot stand gekomen en we kregen inderdaad een signaal van de stad dat er weinig financiële ruimte was. Daarom hebben we al verschillende prijsverhogingen, zoals de dagprijs van onze bewoners van het woonzorgcentrum, verhoogd.” In de OCMW-raad was het meerjarenplan eerder wel goedgekeurd door dezelfde meerderheid als die van de gemeenteraad.

Nieuwe stemming

Nog een pijnlijk detail: de stemming moest worden overgedaan door een vergissing van de gemeenteraadsvoorzitter. Maar de uitslag bleef dezelfde, met het verschil dat Annie Christiaen de eerste keer de zaal verliet en de tweede keer een neen-stem uitbracht.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.