Meer vrouwen dan mannen op lijst van Kuurns kartel

Het kartel SP.A/Groen stelde zijn kandidaten voor in - hoe kan het ook anders - de Groene Long. © BRU
Redactie KW

Het progressieve kartel SP.A/Groen stelde woensdagavond zijn 23 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Kuurne voor. Opvallend: de lijst bestaat uit twaalf vrouwelijke en ‘maar’ elf mannelijke kandidaten. Een duidelijke female touch dus.

Lijsttrekker van de samengestelde lijst wordt Francis Watteeuw, huidig schepen. Hij maakte zijn koppositie enkele maanden geleden al bekend. Dat de mandatarissen van vandaag hun engagement in oktober opnieuw zouden opnemen, was ook al langer duidelijk. Woensdagavond voegden SP.A en Groen nog 14 compleet nieuwe namen toe aan hun lijst.

Ervaren rot en huidig gemeenteraadsvoorzitter Francis Ramon komt op zijn stappen terug en staat toch opnieuw op de lijst. Hij had eerder laten weten de kans aan de jongeren te laten, maar wil als mentor en begeleider fungeren. Verder ook gemeenteraadslid Annelies Vandenbussche en OCMW-raadslid Anthony Dewaele.

SP.A/Groen trok daarbovenop een aantal jonge veulens aan. Luna Goessaert is 22, Yakima Decoster 19 en Ayline Herreman is zelfs nog maar 18 jaar oud. Ook Hanne Noppe en Charlotte Devos moeten nog 30 jaar worden. SP.A-voorzitter Bernard Noffels en zijn Groen-collega Mike Verhaeghe nemen ook hun plekje in. Els Verhagen, Jan Dewilde, Filiep Devos, Ann Goethals, Mario Dujardin, Veerle Braem, Thamar Planckaert, Lies Wuestenbergs, Kurt Vanhoenacker, Orianne Bourgeos, Bernard Marchau en Isabel Defraeye maken de progressieve lijst compleet.

De slogan ‘Voor een bruisend Kuurne’ onderstreept volgens Francis Watteeuw het enthousiasme van zijn ploeg. De volgorde van de lijst wordt later bepaald. SP.A/Groen trekt naar eigen zeggen naar de gemeenteraadsverkiezingen als ‘enige alternatief aan linkerzijde in Kuurne’. (OV)