Meer dan 8.000 Veurnaars vroegen Altegoare-bon aan

Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Van 1 juli tot 15 augustus konden Veurnaars hun persoonlijke Altegoare-bon aanvragen. Deze bon is bedoeld om de lokale consumptie te versterken in deze coronatijden. Hij kan tot 31 december 2020 als betaalmiddel bij de deelnemende handelaars worden gebruikt.

Elke Veurnaar kon een bon aanvragen, ongeacht de leeftijd. De 8439 Altegoare-bonnen, ter waarde van 15 euro, kunnen tot eind dit jaar bij een van de 156 handelaars worden gebruikt. De bon zal de de lokale consumptie stimuleren en de loyaliteit aan de lokale handelaar bevestigen. De handelaar krijgt de integrale som van 15 euro per aangevraagde bon. Hiermee wordt er nu 126.585 euro in de lokale economie gepompt. Het stadsbestuur rekent op een versterkend effect, waardoor een geldstroom van ongeveer 900.000 euro naar de lokale middenstand vloeit.

De Veurnaars die hun bon online hebben aangevraagd, kregen een e-mail met de bevestiging van hun keuze en hun persoonlijke Altegoare-bon als bijlage. Je kan de bijlage meenemen naar de winkel (afdrukken of tonen op de smartphone) en als betaalmiddel gebruiken. Inwoners die hun bon via het onthaal in Stadskantoor De Seylsteen hebben aangevraagd, kunnen hun bon afhalen bij het onthaal zelf. De Altegoare-bon kan slechts één keer worden gebruikt en is geldig tot 31 december.

Peter Roose, burgemeester: “Na een geslaagd toeristisch zomerseizoen is het nu aan de inwoners om hun Altegoare-bon te gebruiken bij de Veurnse handelaars en horeca. Zo kunnen we de economische gevolgen van de coronacrisis plaatselijk milderen.”

Guido Hoste, schepen van Lokale Economie: “Het is fantastisch om te zien dat onze inwoners ook de lokale economie een duwtje in de rug geven. We hebben dit initiatief opgestart om de economische motor van onze stad en haar deelgemeentes helemaal op gang te brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier