Martha in Moorsele wordt derde lokale dienstencentrum van Groot Wevelgem

Henk Vandenbroucke (rechts) en Joost Vandenbussche zijn apetrots op het nieuwe LDC en het fraaie assistentiewoningcomplex. © AV
Redactie KW

Groot Wevelgem krijgt er op 1 oktober een lokaal dienstencentrum (LDC) bij. Op het Sint-Maartensplein 15 in Moorsele opent dan LDC Martha officieel de deuren.

Martha werd een polyvalente zaal die aansluit op het 26 eenheden tellende nieuwe assistentiewoningencomplex Ter Cauchie dat door woonzorgcentrum Sint-Jozef op de hoek van het plein en de Ieperstraat werd gebouwd. Dit wordt op hetzelfde moment officieel geopend.

Martha, vernoemd naar de uitbaatster van Moorseles oudste café In de Kroone, die meer dan 50 jaar het hart van het dorp belichaamde, kwam er als gevolg van het woonzorgproject MO2, zuurstof voor Moorsele. Sint-Jozef betaalde het complex. De gemeente levert de mankracht en de ideeën om het dienstencentrum te bemannen en draaiende te houden. “Het is onze ambitie om zoveel mogelijk Moorselenaars (op leeftijd) te bereiken en een goeie mix van informatie, diensten en ontmoeting aan te bieden“, zegt centrumleider Henk Vandenbroucke.

Ook rusthuisdirecteur Joost Vandenbussche is zeer tevreden met het nieuwe initiatief. Met de bouw van Martha en de assistentiewoningen kreeg Sint-Jozef weer een inkom op het plein en evolueerde de voorziening van een woonzorgcentrum naar een volwaardig woonzorgknooppunt.

Wie interesse heeft, kan het nieuwe LDC en de assistentiewoningen in de week van 1 tot en met 5 oktober gratis bezoeken. Een aantal verenigingen en gebruikers laten dan ook meteen zien dat Martha echt voor allerlei activiteiten haar diensten zal bewijzen.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier