Marnix Demey vervangt Paul Jonckheere in gemeenteraad van Koekelare

Paul Jonckheere geeft de fakkel door aan Marnix Demey. © Coghe
Redactie KW

Marnix Demey legt op de gemeenteraad van 2 maart de eed af als nieuw gemeenteraadslid. Hij vervangt oudgediende Paul Jonckheere.

Paul Jonckheere neemt op zijn beurt het zitje van Marnix Demey in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst in. Dat maakte CD&V Koekelare bekend op zijn nieuwjaarsontbijt.

Gewezen OCMW-voorzitter Paul Jonckheere stond na een afwezigheid van 12 jaar bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen opnieuw op de CD&V-lijst. Hij werd meteen rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad, maar wisselt vanaf maart van mandaat met lokaal CD&V-voorzitter Marnix Demey. Die stond in 2012 voor het eerst op de lijst van CD&V. Hij werd toen verkozen in de OCMW-raad en zetelde er 6 jaar. Bij de recente gemeenteraadsverkiezingen wist Marnix een zitje in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst te veroveren.

Vernieuwing en verjonging

“Paul stond in oktober op uitdrukkelijke vraag van de partij op de lijst”, weet CD&V-fractieleider Tom Pollentier. “Dit om vanuit zijn bestuurservaring de lijst te ondersteunen om zo de vernieuwing en verjonging mee een duw te geven.” Paul Jonckheere zegt nu een stap opzij te zetten om de vernieuwing alle kansen te geven, zodat Marnix Demey kan doorschuiven naar de gemeenteraad. Hij neemt meteen ook de plaats van Marnix Demey in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst in. “Daar kan ik me met mijn 12 jaar ervaring als OCMW-voorzitter verder ten dienste stellen”, meent Paul. Marnix Demey zegt dan weer het beleidswerk gemist te hebben en zegt blij te zijn dat hij zich binnenkort opnieuw zal kunnen ‘smijten’ in de gemeenteraad. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.