Marnix Demey legt de eed af als nieuw raadslid in Koekelare

Marnix Demey legde de eed af bij gemeenteraadsvoorzitter Kelly Tanghe. © Foto Coghe
Redactie KW

Marnix Demey (CD & V) legde maandagavond de eed af als gemeenteraadslid. Hij vervangt partijgenoot Paul Jonckheere. Die neemt op zijn beurt het zitje van Marnix Demey in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst in.

Paul Jonckheere was eerder 12 jaar OCMW-voorzitter. Hij maakte bij de verkiezingen van oktober 2018 op vraag van de partij zijn comeback na 12 jaar afwezigheid. Hij werd meteen verkozen, maar wisselt nu van plaats met lokaal CD & V-voorzitter Marnix Demey. “Paul was op uitdrukkelijke vraag van de partij kandidaat bij de recente verkiezingen”, stelt CD & V-fractieleider Tom Pollentier. “Zo kon hij vanuit zijn bestuurservaring de lijst ondersteunen om zo de verjonging en vernieuwing mee een duw te geven.”

Paul zegt de vernieuwing door zijn wissel met Marnix Demey alle kansen te willen geven. “In het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst kan ik ook mijn 12 jaar ervaring als OCMW-voorzitter ten dienste stellen”, stelt Paul. Kersvers gemeenteraadslid Marnix Demey zegt vanuit zijn achtergrond en interesse zeker punten rond landbouw, wegeniswerken en grote infrastructuurwerken te zullen opvolgen. “Maar ook milieu en duurzame energie genieten mijn interesse”, aldus Marnix. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.