Marktstraat wordt eerste fietsstraat in Izegem

Het zicht van de Roeselaarsestraat op de Marktstraat, waar twee bomen een toegangspoort vormen. © Repro vadu
Redactie KW

De Marktstraat wordt de eerste fietsstraat in Izegem. Dat meldde schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) tijdens de gemeenteraad.

“Door de werken in de Marktstraat wordt ook het straatbeeld gewijzigd. Met de aanleg van een parkeerhaven zullen er minder wagens in de straat geparkeerd staan en zo wordt meer ruimte gegeven aan de voetgangers”, verduidelijkt Himpe.

“We willen ook meer ruimte geven aan de fietsers door de realisatie van een fietsstraat. Het lijkt ons ook logisch dat we dit zullen doortrekken in de Brugstraat tot aan het kruispunt van de Dirk Martenslaan met de Wolvenstraat”, besluit de schepen van Mobiliteit. In een fietsstraat mogen auto’s en andere motorvoertuigen de fietsers niet inhalen en auto’s mogen er ook niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur. Doordat de Marktstraat een eenrichtingsstraat is, mogen de fietsers ook de hele breedte van de rijweg gebruiken.

De fietsstraat zal aangeduid worden met de wettelijke verkeersborden en met een wegmarkering. Gemeenteraadslid Inge Six (Open VLD) stelde in 2016 al voor om de Marktstraat om te vormen tot een fietsstraat. “Toen werd dit niet ingevoerd, maar door de aanpassing van de Marktstraat zijn er meer factoren die de invoering rechtvaardigen“, zegt Himpe.

“Het lijkt ons ook logisch dat we dit zullen doortrekken in de Brugstraat tot aan het kruispunt van de Dirk Martenslaan met de Wolvenstraat”, besluit de schepen.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier