Marc Vanden Bussche legt voor de vijfde keer eed af als burgemeester Koksijde

© DC
Redactie KW

Als voorlaatste in de rij van 64 West-Vlaamse burgemeester legde Marc Vanden Bussche donderdag de eed af als burgemeester van Koksijde in de ambtswoning van gouverneur Decaluwé.

“Dit was voor mij de vijfde keer” zegt de burgemeester. “Deze keer werd ik geassisteerd door mijn echtgenote. Toen zij mij 24 jaar geleden vergezelde was zij de jongste First Lady van België! Op mijn 68e, een leeftijd waarop veel mensen al met pensioen zijn, zie ik het nog helemaal zitten.”

“Misschien zit de energie op een iets lager pitje dan in mijn beginjaren, maar dat wordt dan gecompenseerd door de jaren ervaring, die wordt aangevuld met de nieuwe ideeën en het enthousiasme van een team jonge mensen. Mijn allereerste legislatuur was alles nieuw, ook het samenwerken met een ploeg mensen die je nog niet goed kende was niet evident.”

“Een competente beleidsploeg samenstellen die elkaar goed begrijpt en vlot samenwerkt… dat bouw je maar geleidelijk aan op. Nu kan ik vertrouwen op een vlotte samenwerking met een team bekwame medewerkers die op elkaar zijn ingespeeld.”

(MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier