Marc Vandamme legt de eed af als OCMW-raadslid in Ledegem

Dit gebeurde aansluitend op de jongste gemeenteraadszitting. Marc komt in de plaats van Katelijn Van Isacker, die doorschoof naar de gemeenteraad.

Normaal stond Wally Corneillie aangeduid als haar opvolger in de OCMW-raad, maar die verkiest schepen te blijven en verzaakt dus. De CD&V-VD-fractie diende dan maar een nieuwe voordracht in : Marc Vandamme als werkend lid en Bart Clique als opvolger.

Marc Vandamme (62) is getrouwd met Mia Tytgat en woont in de Ter Schuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel. Hij is vader van twee kinderen en grootvader van vier kleinkinderen. Hij werkte vroeger bij de firma Martin in Izegem en bij TVH in Gullegem en Waregem, en is sinds vier jaar met brugpensioen.

Marc stond in 2012 niet op de lijst, maar is wel politiek geëngageerd. Onder meer oud-burgemeester Firmin Debusseré is een van zijn grote voorbeelden. Hij is lid van N-VA en vertegenwoordigt dus VD binnen de fractie.

Ook Tim Decock wordt in de OCMW-raad vervangen. Raf Selschotter stond voorzien als opvolger, maar ook die verzaakt. Het zitje gaat daardoor naar zijn zoon Bert, en Bart Ryde wordt opvolger. Bert Selschotter zal de eed afleggen op de eerstvolgende zitting van de OCMW-raad.

(JRE-LDE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem, van vrijdag 20 maart 2015.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.