Marc Hauspie zetelt voortaan als onafhankelijke in gemeenteraad De Panne

Marc Hauspie blijft voorzitter van de gemeenteraad. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Marc Hauspie biedt zijn ontslag aan als lid (bestuurslid, ondervoorzitter, communicatieverantwoordelijke) zowel van de groep ACT!E als van Open VLD, om voortaan als onafhankelijke te zetelen in de gemeenteraad, met behoud van het voorzitterschap van de gemeenteraad.

Marc Hauspie verklaart zijn beslissing: “De laatste maanden zijn bepaalde beslissingen genomen waar ik me niet mee kon verzoenen. Ik wil niet in details treden omdat ik dit niet fair zou vinden. We spelen immers op de bal, niet op de man. Ik hoop in de toekomst constructief verder te kunnen werken aan een beter De Panne en Adinkerke, samen met alle partijen, zowel uit de meerderheid als uit de minderheid. Echter door mij onafhankelijk op te stellen zal ik mij meer kunnen uitdrukken zoals ik dit wil en op mijn eigen manier. Ik wil een kritische blik werpen op de ontwerpbeslissingen, handelen zoals het een goede huisvader betaamt en redeneren met ‘gezond boerenverstand’.”

Als onafhankelijk gemeenteraadsvoorzitter zal Marc blijven streven naar een correct evenwicht tussen gemeenteraad en schepencollege: “Niemand heeft de wijsheid in pacht, en ik zal erover waken dat er niet alleen geluisterd wordt naar de raadsleden, zowel van de meerderheid als van de minderheid, maar dat hun eventuele voorstellen ook een ernstige kans krijgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier