Mandatencarrousel in Bredene

Het schepencollege met zittend v.l.n.r. 3de schepen Eddy Gryson, burgemeester Steve Vandenberghe, 1ste schepen Erwin Feys en 2de schepen Kristien Vanmullem. Staand v.l.n.r.: 6de schepen en OCMW-voorzitter Jacques Deroo, 4de schepen Jens Vanhooren, gemeenteraadsvoorzitter Liesbeth Metsu, 5de schepen Kristof Vermeire en gemeentesecretaris Yannick Wittevrongel. © JC
Redactie KW

Omdat schepen Doris Vermoortel zoals aangekondigd de actieve politiek vaarwel zegt, zijn er heel wat verschuivingen gebeurd in de Bredense gemeente- en OCMW-raad.

Drie jaar geleden, na de verkiezingen van 2012, was er overeengekomen dat Kristof Vermeire (CD&V) schepen zou worden en dat Liesbeth Metsu (CD&V) het voorzitterschap van de gemeenteraad voor haar rekening zou nemen. Daardoor zijn er nu nogal wat verschuivingen, niet enkel in de gemeenteraad maar ook in de OCMW-raad.

Randy Vanderputte (SP.A) gaf ontslag in de OCMW-raad en trekt naar de gemeenteraad in plaats van Doris Vermoortel, die voorzitter wordt van het A.G.B. Benny Van Troeye komt zo in de raad van het OCMW en Jef Castelein werd aangesteld als opvolger van die raad.

(JC – foto JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.