Maarten Vinckier is de nieuwe voorzitter van Open VLD Roeselare

Maarten Vinckier, vooraan de derde van links, is de nieuwe voorzitter van Open VLD Roeselare. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Maarten Vinckier is de nieuwe voorzitter van Open VLD in Roeselare. Hij neemt de fakkel over van Piet Delrue.

Tijdens het jaarlijks ontbijt van Open VLD Roeselare werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om interne verkiezingen te organiseren. Maarten Vinckier zal als nieuwe voorzitter de afdeling leiden.

“Het nieuwe bestuur telt 22 mensen. Zowel bestuursleden met jaren ervaring, als kandidaten van de laatste verkiezingen die nu verder mee aan onze afdeling willen bouwen”, aldus een gelukkige voorzitter.

Maarten zetelde in de gemeenteraad van 2016 tot 2018 en was o.a. ook lid van de politieraad. Zijn engagement bij Open Vld begon 20 jaar geleden als lid van de jongerenafdeling. Onder meer Francesco Vanderjeugd en Stephanie D’hose (nu Vlaams parlementslid) waren de blauwe vrienden in die dagen.

Piet Delrue geeft nu na zes jaar de fakkel door. “Er is heel wat veranderd in de voorbije periode: nieuwe gezichten, nieuwe evenementen, meer online communicatie. Maar de belangrijkste verandering is natuurlijk dat we na 12 jaar oppositie opnieuw onze stad mee kunnen besturen en beter maken. Daarvoor doen we aan politiek.”

Maarten Vinckier: “Binnenkort worden ook de andere functies binnen het bestuur ingevuld. Ondervoorzitter, penningmeester, secretaris, enzovoort. Ik kijk er naar uit om met deze enthousiaste groep aan de slag te gaan.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier