Lynn Callewaert is nieuwe provinciale voorzitter Vrouw en Maatschappij

Het bestuur van Vrouw en Maatschappij Harelbeke met van links naar rechts Greet Lodewyckx, Eveline Buyck, Martine De Ceuninck, Lynn Callewaert en Mieke Vromant. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Lynn Callewaert (30) uit Hulste, is de nieuwe voorzitter van Vrouw en Maatschappij in West-Vlaanderen. Ze kreeg 95,51 procent van de stemmen achter zich. “Als voorzitter van zou ik graag mijn schouders zetten onder de ambitie van Vrouw en Maatschappij om vrouwen een duidelijke plaats te geven in de partij, de politiek en de samenleving.”

Lynn wil inzetten op een bredere basis door nieuwe vrouwen aan te trekken. “Daarvoor wil ik samen met een gemotiveerd team van regionale voorzitters de lokale afdelingen maximaal ondersteunen bij het organiseren van laagdrempelige, informatieve en leuke momenten die vrouwen kennis laten maken met politiek: de kunst van het ordenen van de samenleving. Het cliché dat ‘politiek niets voor hen is’, mag niet langer talent verloren laten gaan“, duidt Lynn, die als voorzitter van Jong CD&V Harelbeke kon ervaren hoe belangrijk een goede regionale en provinciale werking van de geledingen is. “Daar leerde ik breder over maatschappelijke thema’s nadenken, standpunten formuleren en verdedigen. Daarnaast leerde ik er heel wat mensen kennen die ik vandaag nog steeds kan contacteren wanneer ik als schepen of als medewerker van de CD&V-Kamerfractie met een dossier niet zo goed raad weet. Ik vind het belangrijk dat vrouwen via Vrouw en Maatschappij diezelfde ondersteuning krijgen en elkaars netwerk kunnen vormen en versterken.”

Daarnaast is het voor Lynn belangrijk dat er heldere standpunten geformuleerd worden waarin vrouwen zich kunnen herkennen. “Vooruitstrevend, maar met de nodige realiteitszin”, stelt ze. “Geen holle slogans, maar concrete oplossingen voor uitdagingen waarmee vrouwen vandaag de dag te kampen hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier