Lut Deseyn is kandidaat-burgemeester voor Gemeentebelangen Avelgem

Lut Deseyn en Jan Kempinaire. © GBA
Redactie KW

Gemeentebelangen heeft zijn 25-koppig team voor 14 oktober klaar. Voormalig CD&V’er en schepen Lut Deseyn wordt als onafhankelijke de kopvrouw voor de gemeentelijst. Open VLD’er Jan Kempenaire staat op plaats twee.

Gemeentebelangen Avelgem heeft zijn team van 25 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen af. Op plaats één staat voormalig schepen Lut Deseyn (47). Ze is fiscaal deskundige bij de Federale Overheidsdienst Financiën en heeft een postgraduaat public management. “Ik ken alle lopende dossiers door mijn ervaring sinds 2012”, vertelt ze. “Ik heb veel gezien, gehoord en mijn eigen ideeën gevormd. Ik ben kandidaat-burgemeester en mocht de kiezer daarvoor zorgen, zal ik Avelgem leiden op een warme en gedreven manier”, aldus Lut.

Op plaats twee staat Jan Kempenaire, die een advocatenkantoor runt in Kortrijk. Sinds 2011 woont hij opnieuw in Avelgem en sinds 2012 zetelt hij er als gemeenteraadslid. “Een gemeente besturen is vooral nadenken, veel luisteren en tegelijk ambitieus zijn om steeds een hoger niveau te bereiken”, aldus Jan.

Andere kandidaten

Verder is de lijst gevuld met kandidaten van over alle deelgemeenten van Avelgem met een grote diversiteit qua opleiding en leeftijd. De andere kandidaten zijn Liesje Cartreul, Jules Lampole, Anja Quintin, Hendrik Haedens, Kurt Desmet, Simon Martyn, Barbara Van Lancker, Stephanie Decroix, Karolien Vanbranteghem, Pascal Pauwels, Heidi Desmet, Stefanie Christiaens, Philip Vanderhaegen, Caroline Valck, Stijn Decraene, Johan Pauwels, Nathalie Degroote, Jean Marie Belhadi en Marino Pattyn. Ivan Verhelle staat niet meer op de lijst. Hij liet zijn plaats over aan een jongere kandidaat.

(GBA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.