Ludovic Ide (34) nieuwe voorzitter PVDA Ieper-Westhoek

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Ieperling Ludovic Ide (34) volgt boegbeeld Geert Vanlangendonck op als voorzitter van PVDA Ieper-Westhoek. Ide is nog maar anderhalf jaar lid van de partij, nadat hij in 2018 uit SP.A stapte uit onvrede met de coalitievorming na de gemeenteraadsverkiezingen in Ieper.

De bekendmaking van de nieuwe voorzitter van PVDA Ieper-Westhoek zou normaal gebeuren tijdens het Pensioencafé van de partij op 17 maart, maar door de coronacrisis werd dat evenement afgelast. Dinsdagmorgen maakte de partij dan ook via een persbericht bekend dat Ludovic Ide (34) de fakkel overneemt van Geert Vanlangendonck.

De 34-jarige Ludovic Ide, geboren en getogen Ieperling, werd pas in december 2018 lid van Partij van de Arbeid nadat hij op 14 oktober 2018 – de avond van de gemeenteraadsverkiezingen – opstapte als ondervoorzitter van de lokale SP.A-afdeling. “Ik kon – en kan – me niet vinden in de coalitie die overhaast en uit opportunisme werd gevormd”, zegt Ludovic Ide. “Na even politiek ‘dakloos’ te zijn, vond ik mijn thuis bij PVDA. Het linkse, fenomenaal sociaal programma en de bottom-up werking van de partij, sprak me onmiddellijk aan en ik twijfelde dan ook geen seconde om een lidkaart aan te schaffen.”

Al snel vond zijn engagement een weg naar de basisgroep van de lokale werking en werd hij ook gevraagd kandidaat te zijn bij de Vlaamse verkiezingen van mei 2019. “PVDA boekte bij deze en de federale verkiezingen een ruime winst. Het ledenaantal steeg en nieuwe basisgroepen werden gevormd. De partij herschikte zich nationaal, provinciaal en lokaal. In die optiek werd aan de vorige voorzitter Geert Vanlangendonck gevraagd zich provinciaal te engageren en moest de lokale werking op zoek naar een nieuwe voorzitter”, zegt Ludovic, die samenwoont met zijn partner Barbara en papa is van Marcel. Beroepshalve werkt hij als leerkracht zedenleer, Engels en robotica in de GO! Middenschool Ieper. Hij is ook conciërge van de scholencampus op het Minneplein.

“Ik ben blij dat Geert niet volledig afscheid neemt en hij zich lokaal ook nog steeds wil inzetten voor de mensen en de partij”, zegt Ludovic, die de aanhangers van PVDA oproept om het hoofd koel te houden in de coronacrisis. “Tijdens de huidige gezondheidscrisis is het vooral van groot belang om ons bewust te zijn van onze verantwoordelijkheid. Neem geen risico die de eigen gezondheid en die van anderen in gevaar kan brengen. Help elkaar waar nodig en mogelijk. De partij voegt onder het motto ‘zorg voor elkaar’ ook de daad bij het woord. Lokaal kunnen mensen die het nodig hebben, contact opnemen door een mail te sturen naar ieper@pvda.be, het formulier op de FB-pagina PVDA Ieper-Westhoek in te vullen of te sms’en naar 0473 60 09 98.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier