Luc Vannieuwenhuyze legt de eed af als burgemeester van Tielt

Luc Vannieuwenhuyze (60) legde in Brugge de eed af bij gouverneur Carl Decaluwé als burgemeester van Tielt. Met 4.033 voorkeurstemmen haalde de CD&V’er op verkiezingsdag zijn beste score ooit en zijn mandaat gaat in vanaf 1 januari.

© Foto DC

Dé winnaar van de verkiezingen in Tielt. Zo kon je Luc Vannieuwenhuyze na zondag 14 oktober omschrijven. Op 2 januari 2019 mag hij de burgemeesterssjerp opnieuw omgorden. “Met ons resultaat is het meer dan rechtvaardig dat we Tielt opnieuw mogen besturen”, zei hij toen.

Terug van weggeweest

Al sinds 1988 is Luc Vannieuwenhuyze een niet weg te denken factor in de Tieltse politieke wereld. Hij heeft ondertussen twaalf schepenjaren op de teller en was tijdens de vorige bestuursperiode ook ruim een jaar burgemeester van de stad. Na zes jaar in de oppositie wordt de 60-jarige leerkracht wiskunde straks opnieuw de eerste burger van de Europastad.

Drie kinderen en een kleinzoon

Luc Vannieuwenhuyze is getrouwd met Christine De Deygere (55). Samen zijn ze de ouders van An (28), Jannick (27) en Jo (25). Julius (4 maanden) is hun kleinzoon. Luc is de zoon van Roger Vannieuwenhuyze en Godelieve D’Haene en de broer van Johan (woont in Leuven), Miriam (Tielt), Hilde (Pittem), Geert (Tielt) en Bart (Tielt). Hij is parttime leerkracht wiskunde aan het Provinciaal Onderwijs Oost-Vlaanderen in Gent. In zijn vrije tijd houdt hij van politiek, joggen en fietsen.

(DB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.