Luc Maddelein (SP.A) verlaat woedend en voortijdig zijn laatste gemeenteraad na rel met N-VA

Redactie KW

Alles draaide om een toegevoegd punt van N-VA. De multifunctionele invulling van de BKO in de kerk van Poelkapelle verhitte de gemoederen.

Luc Maddelein had zijn afscheid wellicht anders voorgesteld

Fractieleider Dominique Cool (N-VA) vond het onverantwoord om slechts 1 architect uit te nodigen om de opdracht van het ontwerp te gunnen. “Wellicht zijn 100 andere kandidaten jaloers. Is daar een proces verbaal van de enige offerte en de enige gegadigde. En wat heeft het OCMW te maken met de kerk?”

Luc Maddelein : “Ik ben blij dat ik hier weg ben, ik ben gedegouteerd”

“U vraagt niets, u insinueert. Ik ben blij dat ik hier weg ben. U maakt de mensen bang en op geen enkel punt scoor je. Dat moet erg frustrerend zijn. Ik ben gedegouteerd”, zei Luc Maddelein. Hij overhandigde burgemeester Alain Wyffels een ezel en verdween spoorslags uit de raadszaal. Ondertussen probeerde gemeentesecretaris Sabine De Wandel haar tranen te verstoppen, omdat de beschuldigingen aan haar adres van N-VA hard aankwamen.

Ondertussen ging burgemeester Wyffels verder met een overzicht van alle besprekingen en beslissingen van de BKO-saga. Dat was onvoldoende voor N-VA. Dominique Cool verwachtte dat alle stukken ter beschikking zouden liggen in de gemeenteraad. Volgens het college lagen alle stukken ter inzage. “Als je ook alle stukken van het OCMW wil inkijken, moet je daar raadslid worden.”

Door alle heisa werd de voorziene eindejaarsdrink prompt afgelast.

(pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.