Luc Derudder legt de eed af als burgemeester van Oostrozebeke

© Davy Coghe
Dries Bernaert

Luc Derudder (58) legde in Brugge de eed af bij gouverneur Carl Decaluwé als burgemeester van Oostrozebeke. De lijstduwer van Oostrozebeke.nu behaalde op 14 oktober 1.160 voorkeurstemmen en neemt in januari de plaats in van huidig burgervader Karl De Clerck.

Met 1.160 voorkeurstemmen was schepen Luc Derudder hét stemmenkanon bij Oostrozebeke.nu, al haalde Marleen Lefebre van Inspraak.nu er met 1.458 nóg meer. De huidige meerderheidspartij was goed voor 51,2 procent en Inspraak.nu behaalde 48,8 procent.

Luc Derudder is getrouwd met Mia Vervaeck en vader van drie kinderen: Lies, Klaas en Fien. Intussen zijn daar met Helena en Cyriel al twee kleinkinderen bijgekomen. Het gezin Derudder heeft zich intussen knusjes genesteld in een gloednieuw appartement in de Krinkelstraat, dichtbij de Groene Long.

Schepencollege

Het nieuwe schepencollege dat vanaf januari 2019 de dienst uit maakt, bestaat naast burgemeester Luc Derudder uit eerste schepen Carine Geldhof, nieuwkomer Jonas Van D’Huynslager, derde schepen Olivier De Marez en vierde schepen Jacques Goemaere. Marc Tieberghien wordt voorzitter van de gemeenteraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier