“Scholen kunnen terecht in de kerken”

© (Foto RVL)
Redactie KW

De gemeenteraad kwam voor het eerst samen sinds de coranacrisis. Om de nodige afstand te kunnen bewaren, gebeurde dat in de kleine zaal van De Sceure. “Vleteren staat nog steeds aan de top qua minimaal aantal besmettingen in Vlaanderen”, zei burgemeester Stephan Mourisse (LVP) fier. “En dat is alleen aan de zelfdiscipline van onze inwoners te danken.”

Het blijft wachten op de door de regering beloofde mondmaskers, en daarom nam Vleteren, samen met enkele naburige gemeenten, zelf het initiatief om die te bestellen bij het Belgische bedrijf Belconfex. “Ze zijn er nog niet, maar ze werden wel al gesignaleerd aan de grens. Maar de filters, waarvoor de regering moet zorgen, daar blijft het ook nog op wachten. Onze diensten contacteerden alle 75-plussers telefonisch, met de vraag of er noden waren rond boodschappen doen en dergelijke meer. Maar die waren er niet. Indien de scholen nood hebben aan meer ruimte, dan kunnen ze gerust terecht in de kerken, want die staan toch leeg”, aldus nog de burgemeester.

Er werd een samenwerkingsverband ondertekend met de Provincie voor uitwisseling van dienstverlening inzake milieu. “Dat kan interessant zijn in het dossier van het bufferbekken, dat we willen aanleggen nabij de Poperingevaart. Maar het blijft een moeilijke zaak, omdat deels de provincie en deels het Vlaams Gewest bevoegd zijn”, besloot de burgemeester.

De eerstkomende gemeenteraad heeft plaats op woensdag 24 juni om 19.30 uur. Men hoopt dat de nieuwe raadzaal in De Sceure zal klaar zijn na het bouwverlof. De werken aan het geheel van De Sceure liepen al wat vertraging op, ondermeer door corona.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier