Zaal Sinjo klaar na grondige renovatie

Schepenen Claudio Saelens en Patricia Waerniers in zaal Sinjo.© foto AVH
Schepenen Claudio Saelens en Patricia Waerniers in zaal Sinjo.© foto AVH
Redactie KW

De gemeentezaal ‘Sinjo’ in Sint-Joris kreeg de voorbije periode een grondige renovatie. De zaal zelf werd netjes afgewerkt en de zaal op de bovenverdieping werd weer up-to-date gemaakt.

“Op die bovenverdieping was er tot nu toe geen wateraansluiting, wat niet erg handig is als je de zaal wil gebruiken voor familiefeesten en dergelijke. Alle ruimtes zijn nu meer geschikt voor bijeenkomsten met veel mensen. Bovendien stond er nog een podium in het zaaltje. Dat was vroeger vaak het geval in dergelijke zaaltjes, maar nu werd dit nooit meer gebruikt”, vertelt schepen van Cultuur Patricia Waerniers (CD&V).

Er kwamen een beamer en een scherm en de gemeente kocht nieuw meubilair voor het gebouw. Het dak van zaal Sinjo werd geïsoleerd en de keuken werd opnieuw ingericht. Tenslotte werd er ook geschilderd. “Ik wil de technische dienst van onze gemeente bedanken voor hun hulp bij deze verbouwingen”, vertelt Waerniers. Het zaaltje werd in de jaren 70 gebouwd door de parochie.

Patronaatszaal

“De parochiewerking haalde geld bijeen door onder andere aan te kloppen bij de verschillende lokale handelaars en ondernemers. Er was nood aan een parochiale feestzaal en bijhorende vergaderlokalen. De ‘patronaatszaal’, die tegenover café ’t Klievertje stond en waar nu de parking is, werd in 1973 gesloopt. Er moest toen een nieuwe pastorie gebouwd worden op die plek. In 2013 nam de gemeente de uitbating van de zaal over. Vandaag de dag is de zaal de vaste stek voor de schildersschool van Femma. Hopelijk kan de zaal binnenkort opnieuw gebruikt worden voor feestjes en andere bijeenkomsten”, besluit Waerniers.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier