Wonen mag nog altijd ten noorden van de Mispelaar in Assebroek

Er is al in het verleden meermaals actie gevoerd tegen sociale woningen in de Mispelaar. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Tijdens de Brugse gemeenteraad dinsdagavond vroeg raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) geen bouwvergunning te geven aan Vivendo voor de bouw van sociale flats in het groene, watergevoelige gebied de Mispelaar in Assebroek.

Het strategisch beleidsplan ‘Ruimte Brugge’ verbiedt voortaan om woonuitbreidingsgebieden te bebouwen, om zo meer open ruimte ‘groen’ te houden. Het gaat onder meer om de gebieden ten zuiden van de Kerkdreef, ten oosten van de Sint-Trudostraat en ten zuiden van de Mispelaar in Assebroek. Pol Van Den Driessche (N-VA) en Raf Reuse (Groen) vragen om ook het gebied ten noorden van de Mispelaar hieraan toe te voegen.

Woongebied

Burgemeester Dirk De fauw(CD&V) moest hen ontgoochelen: “Het gebied ten noorden van de Mispelaar is ingekleurd als woongebied, ten zuiden is het woonuitbreidinggebied. Laatstgenoemde zone is al verkaveld en deels bebouwd. Maar tot op heden hebben wij nog geen nieue bouwaanvraag van Vivendo gekregen. Het woonuitbreidingsgebied blijft bestemd voor de landbouw.

Pascal Ennaert (Vooruit) noemde dit dossier een fraai staaltje van ‘niet in mijn achtertuin’: “Een steenstort als natuurgebied verkopen is flauw.”

Pol Van Den Driessche (N-Va) reageerde: “U hebt de recente overstromingen gemist, het is een ramp om daar nog te bouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier