Vrijspraak voor marktbewoner voor laster aan adres van Meulebeekse burgemeester Dirk Verwilst

Burgemeester van Meulebeke Dirk Verwilst.©KURT DESPLENTER BELGA
Burgemeester van Meulebeke Dirk Verwilst.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Een 43-jarige marktbewoner uit Meulebeke is door de rechter in Kortrijk vrijgesproken voor laster en eerroof aan burgemeester Dirk Verwilst (CD&V). Met foto’s, documenten, persartikels, uittreksels uit mails aan het raam van zijn woning op de Markt beschuldigde hij hem en het voltallige gemeentebestuur van corruptie, oplichting en belangenvermenging.

Al jarenlang trekt Frederik D. ten strijde om het zwaar verkeer voor zijn woning op het Marktplein in Meulebeke in goede banen te leiden. Meermaals beschadigden vrachtwagens de gevel van zijn statige woning. Veel zoden bracht dat niet aan de dijk en dat frustreerde D. “Toen de gemeente het gebouw wou kopen en op een njet stootte, werden de pesterijen nog erger”, klonk het bij de advocaat van D.

Geen laster

“Een marktkraam dat telkens voor zijn oprit staat, een hoog aanslagbiljet voor onroerende voorheffing, pogingen om eigendommen onbewoonbaar te laten verklaren. Uit machteloosheid hing hij de krantenartikelen met eigen commentaar en mails voor het raam. Politici moeten tegen kritiek kunnen, er is geen sprake van laster.” De rechter oordeelde inderdaad dat het om vrije meningsuiting ging en sprak hem vrij. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier