Voorzitter Jong CD&V Oostende wil deelwagen voor rijbewijs

Kato Hoogstoel, de nieuwe voorzitter van de Oostendse CD&V jongeren. (foto Peter Maenhoudt)
Kato Hoogstoel, de nieuwe voorzitter van de Oostendse CD&V jongeren. (foto Peter Maenhoudt)
Redactie KW

Kato Hoogstoel is sinds kort de nieuwe voorzitter van Jong CD&V Oostende. Ze wil meteen werk maken van enkele concrete punten en lanceert een voorstel rond de deeleconomie.

“De interesse in politiek heb ik zeker van thuis meegekregen”, vertelt de 21-jarige voorzitter. “Mijn mama, Gracienne Faut, nam in 2012 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen voor CD&V. Ik was toen nog maar twaalf jaar, maar ik ging overal mee: naar debatten, flyers uitdelen… Ik vond dat toen al heel interessant. Dat is altijd gebleven. Van zodra het op school over politiek ging, vond ik het meteen boeiend.”

“Toen ik een jaar of vijftien, zestien was, werd ik gevraagd door de jongerenafdeling om eens een kijkje te komen nemen. Ik ben blijven hangen en zo ben ik er dus ingerold. In 2018 heb ik dan voor de eerste keer deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen.”

Die verkiezingen waren een heel positieve ervaring: “We werden heel nauw betrokken bij alles. CD&V Oostende vond het ook erg belangrijk om jongeren naar voor te schuiven en ik mocht al op de twaalfde plaats staan. Ook over de standpunten en zo mochten wij mee beslissen. Heel fijn.”

Ondertussen zit Kato in haar derde bachelor politieke wetenschappen. Ze heeft het dus erg druk met haar studies, maar voor politiek maakt ze wel nog graag tijd vrij. “Ik heb heel wat acties gepland als voorzitter. We hebben een heel tof groepje en ik heb ook al enkele nieuwe jongeren warm gemaakt voor CD&V Oostende. We zijn allemaal heel gemotiveerd om onze standpunten duidelijk te maken.”

Groen en handig

Een van die standpunten waar Kato veel belang aan hecht, is de deeleconomie: “Alles is tegenwoordig heel duur en we houden ook rekening met het milieu. Bovendien heeft niet iedereen een eigen auto, en dan is het als jongere niet evident om je rijbewijs te halen. Een optie is om daarvoor een deelwagen, zoals Cambio, te gebruiken. Innovatief en handig! Het systeem bestaat al in andere steden, dus dit moet ook mogelijk zijn in Oostende”, meent de jonge voorzitter.

(GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.