https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vooruit Blankenberge zegt vertrouwen in burgemeester Daphné Dumery op en legt zo bom onder meerderheid

Voorzitter Patrick De Meulenaere (Vooruit): “Falend beleid van een falende burgemeester.”© WK
Voorzitter Patrick De Meulenaere (Vooruit): “Falend beleid van een falende burgemeester.”© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Vooruit Blankenberge zegt in een mededeling het vertrouwen in burgemeester Daphné Dumery (N-VA) op. De meerderheidspartij legt daarmee een bom onder het stadsbestuur.

“Uitgerekend in een periode dat onze bevolking – in het bijzonder al degenen die moeten leven van het toerisme – zwaar getroffen wordt door de effecten van de coronapandemie, heeft burgemeester Duméry de stad in een impasse geleid. Een verdere toeristische, economische, culturele en sociale stilstand kunnen wij niet langer tolereren”, klinkt het bij monde van voorzitter Patrick De Meulenaere.

Dictatoriaal beleid, leugens en onkunde

De lont in het kruitvat was het dossier rond het regenboogzebrapad, waar in de jongste gemeenteraad geen consensus voor kwam. Maar de onvrede broeide onderhuids al langer: burgemeester Dumery wordt een dictatoriaal beleid, leugens en onkunde verweten.

“Sinds het begin van de corona-problematiek nam ze onder het voorwendsel van de veiligheid stelselmatig al de bevoegdheden af van onze schepen Annie De Pauw. Systematisch nam ze beslissingen zonder het schepencollege te kennen. Zonder enig overleg binnen de meerderheid, besliste zij vroegtijdig om alle evenementen deze zomer niet te laten doorgaan; eigenhandig vaardigde zij een alcoholverbod uit; er was de vaudeville rond de kerstmarkt…”

Vriendjespolitiek?

“Het eigengereide optreden en de dictatoriale manier van leidinggeven van onze burgemeester heeft zijn grenzen bereikt, en bij sommige dossiers kon men zelfs spreken van georganiseerde sabotage en leugens”, zegt Patrick De Meulenaere, die concreet verwijst naar het aanslepen van de nieuwe padelclub.

De aantijgingen aan Daphné Dumery’s adres zijn niet mals. Zo wordt ze ook beschuldigd van vriendjespolitiek en worden haar bekwaamheid en integriteit als burgemeester in twijfel getrokken.

Betrapt op lockdownfeestje

“Het stadspersoneel wordt dagelijks geconfronteerd met haar ongeschiktheid om leiding te geven. Personeelsleden die haar niet naar de mond spreken, krijgen af te rekenen met kritiek en worden gedwarsboomd. Onbeschaamde vriendjespolitiek is schering en inslag. Blankenberge verdient beter, onze inwoners mogen de dupe niet worden.”

Media-optredens met stoer taalgebruik blijken veel belangrijker dan goed besturen

“Deze coronapandemie, waardoor iedereen op zijn tandvlees zit en nood heeft aan perspectief, mag niet nog eens bezwaard worden door een falend beleid van een falende burgemeester”, klinkt het. Vooruit trapt ook nog eens na naar toen de burgemeester op een lockdownfeestje betrapt werd. “Zo leverde ze zichzelf een attest van onkunde af.”

Geen relanceplan klaar

Tot slot hekelt de partij ook het uitblijven van een relanceplan. “Er ligt nagenoeg niks klaar om onze stad toeristisch-economisch terug op de kaart te zetten. Na de opstootjes op het strand vorige zomer, presteerde de burgemeester het de toeristen af te raden naar Blankenberge te komen.”

“Wat een – gecontroleerd – toeristisch topweekend moest worden, werd een nooit geziene leegloop en dat net op het moment dat de sector tussen twee coronagolven in weer wat naar zuurstof kon happen. Media-optredens met stoer taalgebruik blijken veel belangrijker dan goed besturen”, besluit voorzitter Patrick De Meulenaere.

Dreigt onbestuurbaarheid?

Als Vooruit effectief uit de meerderheid stapt, dreigt straks onbestuurbaarheid in Blankenberge. Burgemeester Dumery komt vanmiddag met een standpunt naar buiten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten