Voltooiing nieuwe Cactus Club in Brugge in het gedrang door verhoogde bouwkosten

Een eerder werkbezoek, een jaar geleden aan de nieuwe Cacus Club. © Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Vlaamse en Brugse subsidies voor de bouw van een Cactus Club op het Kanaaleiland in Brugge dreigen onvoldoende te zijn wegens de gestegen bouwkosten. Vlaanderen hoest daarom 300.000 euro extra op. Gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) vraagt Brugge om dat ook te doen.

Tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond vroeg financiënschepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) de raadsleden om de driepartijenovereenkomst tussen de stad Brugge, de vzw Cactus Muziekcentrum en de bank ING te ‘verzwaren’. Brugge stelt zich nu voor 2,5 miljoen euro borg.

Toelagen

Volgens raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) dreigen de ambitieuze bouwers in financiële problemen te geraken: “De toegezegde subsidies van Vlaanderen en van Brugge blijken ontoereikend te zijn en dat is vooral het gevolg van de enorm gestegen prijzen van de bouwmaterialen en de bouwkosten. Ook de grote inspanningen van Cactus vzw zelf volstaan niet.”

Drie Brugse N-VA’ers (Geert Van Tieghem, Maaike De Vreese en Pol Van Den Driessche) trokken samen naar Vlaams ministerpresident en cultuurminister Jan Jambon in Brussel. Hij beloofde 300.000 euro extra toelagen bovenop de al eerder toegekende Vlaamse steun van 1,174 miljoen euro. Pol Van Den Driessche rekent erop dat ook Brugge al wat mogelijk is uit de kas haalt.

Financiënschepen Mercedes Van Volcem (Open VLD) wil wel, maar wacht op een stevig onderbouwd dossier van Cactus Muziekcentrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier