Vlaams Belang stelt parkeerproblematiek aan de kaak met alternatief voorstel heraanleg Grote Markt

Mark Misson, Nathalie Soete, Didier Teppa, Frank Moens en Frederick Jacobs. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Vlaams Belang Blankenberge trok de voorbije week opnieuw naar buiten met zijn alternatief voorstel voor de heraanleg van de Grote Markt. Aanleiding was de recente parkeerproblematiek, maar ook bepaalde uitspraken van het stadsbestuur.

“We hekelen de uitspraken van schepen Sandy Buysschaert, die na de drukke 21ste juli nog maar eens herhaalde dat we moeten stoppen met parkeerplaatsen te bouwen in onze binnenstad. In de laatste drie jaar zijn er echter geen concrete stappen ondernomen om elders nieuwe randparkings te creëren”, stelt fractieleider Mark Misson.

Half ingegraven ondergrondse parking

Vlaams Belang bedacht zelf een alternatief voor de Grote Markt: een half ingegraven ondergrondse parking met 270 parkeerplaatsen, waarvan er een honderdtal zouden kunnen gereserveerd worden voor de omliggende bewoners.

“De rest kan dan continu in dag- of uurverhuring worden gezet, en tijdens evenementen zou de parking vooraf betalend gereserveerd kunnen worden. Op deze manier betaalt de meerprijs van de investering zich op termijn wel terug”, aldus Misson.

Doorstroming tram

Naast een aantrekkelijk bovenplein met belevingselementen voorziet het ontwerp van Vlaams Belang ook in alle ruimte voor grote horecaterrassen. “We geloven in dit ontwerp, temeer omdat het perfect combineerbaar is met de voorafgaande studies en gunningen van de omliggende straten en de heraanleg van de nieuwe tramhalte. Ons ontwerp behelst ook een circulatieplan en houdt rekening met de doorstroming van de tram. Het risico op stabiliteitsproblemen voor de omliggende gebouwen wordt tot een minimum herleid”, klinkt het.

Vlaams Belang wil met de actie ook nog eens herinneren aan de verkiezingsbeloften van de andere partijen. “In 2018 gaven de drie partijen die nu in de coalitie zitten allemaal aan voorstander te zijn van een ondergrondse parking op de Grote Markt. De meerderheid pakte ondertussen echter uit met een ontwerp dat daartegen indruist. Tegen hun eigen voornemens, maar vooral tegen het belang van alle Blankenbergenaars. Dat is puur kiezersbedrog”, besluit fractieleider Mark Misson.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.