Vlaams Belang protesteert tegen knip in Wijngaardstraat in Izegem

“Als dit plan doorgang vindt, sluit je de verbinding met Emelgem via de centrumbrug af”, meent Giel Seynaeve (Vlaams Belang).© Frank Meurisse
“Als dit plan doorgang vindt, sluit je de verbinding met Emelgem via de centrumbrug af”, meent Giel Seynaeve (Vlaams Belang).© Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De Izegemse afdeling van Vlaams Belang heeft zaterdagvoormiddag actie gevoerd op de Melkmarkt. Ze protesteerde met een spandoek tegen een mogelijke knip in de Wijngaardstraat. De stad denkt eraan om het plein verkeersluwer te maken.

Het Izegemse stadsbestuur wil de Melkmarkt volgend jaar heropwaarderen en denkt eraan om het plein veel groener te maken. Een van de ingrepen die momenteel op tafel ligt is een knip in de Wijngaardstraat om de omgeving verkeersluwer te maken, maar dat ziet Vlaams Belang duidelijk niet zitten.

Filevorming

“Maar als dit plan doorgang vindt, sluit je de verbinding met Emelgem via de centrumbrug af”, meent Giel Seynaeve (Vlaams Belang). “Op die manier vrezen wij een grote filevorming in de Roeselaarsestraat vanaf de H.Hartstraat. We eisen dan ook verkeerstellingen om de impact op de mobiliteit te meten. Bovendien is deze ingreep slechts goed voor een handvol horecazaken voor een paar maand per jaar, terwijl er veel meer getroffen worden door een goede verbinding die hierdoor wegvalt.”

Schepen Caroline Maertens (N-VA) liet eerder al weten dat het om een ‘praatplan’ gaat en dat er nog tot 7 mei allerlei reacties gesprokkeld worden. “Pas daarna nemen we een definitieve beslissing of er al dan niet een knip komt”, zegt ze.(vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.