Vlaams Belang begrijpt niet dat Lecompte mag aanblijven: “Schandelijke beslissing stad Brugge”

Stefaan Sintobin © NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

Vlaams Belang Brugge is ontstemd dat stad Brugge de samenwerking met museumdichter Delphine Lecompte aanhoudt, ondanks haar uitspraken over pedofilie.

“Vlaams Belang Brugge vernam via de media de beslissing van de stad Brugge m.b.t. de samenwerking tussen stad Brugge-musea Brugge en dichteres Delphine Lecompte”, vertelt fractieleider Stefaan Sintobin.

“De stad distantieert zich van de uitspraken van Lecompte maar tegelijk staat ze achter de vrije meningsuiting en artistieke vrijheid, liet burgemeester de Fauw weten. En volgens schepen van Cultuur Blontrock zullen de geplande activiteiten van Lecompte doorgaan en staat de artistieke opdracht los van haar lezersbrief.

“Tweezak beslissing”

“Ik, en met mij wellicht vele Bruggelingen, ben niet alleen teleurgesteld maar vooral ontstemd, geschandaliseerd over de beslissing van de stad”, aldus Stefaan Sintobin. “Zoals men in de volksmond zegt: dit is een ‘tweezak beslissing’. Enerzijds zich distantiëren en anderzijds blijven samenwerken met iemand die publiekelijk pedofilie nuanceert en goedpraat.”

“En dat de Fauw en Blontrock dit artistieke vrijheid noemen, is helemaal wraakroepend. Dit gaat niet over de vrije meningsuiting van Lecompte maar over het feit dat zo iemand een uithangbord is van de stad en onze musea.”

“Zelfs staatssecretaris Mahdi, een partijgenoot van de Fauw en Blontrock liet via Twitter het volgende noteren over deze kwestie: ‘Ondertussen het stuk 4x gelezen en ik kan nog steeds niet geloven dat mij gevraagd wordt te fantaseren over expliciete ontmoetingen met een 5-jarig Roemeens bloemenverkoopstertje. Ranzig, buitengewoon ranzig’.”

“Dat de Fauw en Blontrock, beiden grootouders met kleinkinderen, geen graten zien in een verdere samenwerking kan er bij mij absoluut niet in en is onbegrijpelijk.”

Interpellatie gemeenteraad

Vlaams Belang fractieleider Stefaan Sintobin laat het hier dan ook niet bij: “De interpellatie voor de gemeenteraad van 30 augustus is reeds ingediend en ik reken op het gezond verstand van alle gemeenteraadsleden om deze beslissing van het stadsbestuur ongedaan te maken en de samenwerking met Lecompte alsnog stop te zetten.” (RED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier