Verwijten vliegen over en weer op Damse gemeenteraad

Jos Millecam. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Misschien maar goed dat er door corona opnieuw geen fysieke bijeenkomst van de gemeenteraad was of schepen Christoph De Sutter (CD&V+) en raadslid Jos Millecam (N-VA) vlogen elkaar écht in de haren.

Aanleiding voor de heisa was het agendapunt definitieve vaststelling Sportpark Sijsele en Omgeving, toegelicht door schepen De Sutter, waarbij Millecam beweerde dat het advies van de GECORO niet in het dossier zat. Toen na enig opzoekingswerk door de algemeen directeur bleek dat het advies er wél in zat, zij het achteraan, verweet Millecam de schepen dat hij het advies dan alleszins goed kon verstoppen. Wat de schepen dan weer de reactie ontlokte dat het raadslid het document blijkbaar niet had bekeken.

Kritiek op watermaatschappij

Maar daarmee was de kous nog niet af, want Millecam beweerde ook inhoudelijke kritiek te hebben op dit punt. “U geeft in dit dossier zomaar een vrijgeleide aan TMVW/FARYS”, wist Millecam, die hiermee nog eens verwees naar zijn eerdere kritiek dat het stadsbestuur de bouw en exploitatie overlaat aan de watermaatschappij en zo geen baas meer is over de eigen sportinfrastructuur. En daarom zou hij het punt dus niet goedkeuren.

Schepen op de vingers tikken

De schepen repliceerde dat deze argumentatie om het niet goed te keuren geheel naast de kwestie was. “Het gaat hier over de vaststelling van een ruimtelijk uitvoeringsplan en niet over de toekomstige bouw en exploitatie. U kent duidelijk het dossier niet en als u maar zo’n dingen te zeggen hebt, zou u beter zwijgen.” Gemeenteraadsvoorzitter Jean-Pierre Lamote (CDéV+) probeerde de kemphanen aan te manen de toon te milderen, maar dat bleek niet eenvoudig. Millecam riep dat hij zich door niemand het zwijgen zou laten opleggen én liet ons nadien nog weten een brief te zullen richten aan de gemeenteraadsvoorzitter en de burgemeester met het verzoek de schepen op de vingers te tikken. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier