Verbouwingen aan gemeenteschool in Zuienkerke tijdelijk gestaakt

De werken aan gemeenteschool 't Polderhart lopen vertraging op. © Davy Coghe
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Krant van West-Vlaanderen hield een exclusieve rondvraag in alle gemeenten naar de impact van de coronacrisis op de lokale besturen. In Zuienkerke laat burgemeester Alain De Vlieghe (LB) weten dat zo veel als mogelijk verder wordt gewerkt

1. Komen de gemeenteraad en het schepencollege nog bijeen?

“We komen bijeen met het schepencollege, maar volgen de regels. We zorgen er ook voor dat de zitting vlug gedaan is. De gemeenteraden hebben we tot nu toe niet laten plaatsvinden. De eerstvolgende is op 28 mei.”

2. Welke grote projecten/investeringen zijn door de coronacrisis on hold gezet?

“We zijn bezig met een grote verbouwing van onze gemeenteschool en de aannemers hebben die werken tijdelijk gestaakt. Ondertussen zijn er een paar mensen weer aan het werk, maar wel met de nodige maatregelen.”

3. Hoe blijft u in contact met de burger nu de gemeentehuizen gesloten zijn?

“Het gemeentehuis is open, de diensten zijn enkel te bereiken op afspraak. Het postkantoor in ons gemeentehuis blijft open.”

4. Zijn er specifieke coronamaatregelen genomen? En hoe denkt u het inkomstenverlies op te vangen?

“Wij hebben geen specifieke maatregelen genomen. Voor het inkomstenverlies, door minder personenbelasting te kunnen innen, zullen we indien nodig een oplossing zoeken.”

5. Kan het gemeentepersoneel aan de slag blijven?

“Ons administratief personeel mag van thuis werken. De burgerlijk stand blijft open. De mensen van onze technische dienst zijn 14 dagen thuis geweest maar de huisvuilophaling bleef verzekerd. De technische dienst ging opnieuw aan de slag met aangepaste maatregelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten