Uitgebreidere dienstverlening voor inwoners van Kooigem

Schepen Stephanie Demeyer (helemaal rechts) toont zich tevreden.©AN
Schepen Stephanie Demeyer (helemaal rechts) toont zich tevreden.©AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De kleinste en meest verafgelegen deelgemeente van Kortrijk is Kooigem. De OC-raad van Kooigem gaf aan dat de inwoners nood hebben aan een uitgebreidere dienstverlening. Tot nu toe konden de inwoners enkel gebruik maken van de buurtbibliotheek. De stad werkte daarom op maat van deze deelgemeente een dienstverlening uit, net zoals dat voorheen ook voor de andere deelgemeenten gebeurde.

Sinds maandag 12 april kunnen Kooigemnaren iedere maandagmiddag tussen 14 en 18 uur terecht in de buurtbibliotheek voor een aantal administratieve diensten. Het gaat onder meer over het afhalen van huisvuil- en PMD-zakken, rattenvergif en postzegels. Als beëdigd ambtenaar kan de bibliothecaris ook andere administratieve taken op zich nemen. Zo kan zij de inwoners helpen bij het aanvragen van documenten en attesten in het thuisloket (afschrift geboorte, huwelijk, …) en het installeren van digitale toepassingen (Itsme, 1777, …).

Afgelopen maandag waren er al een vijftal inwoners die van de nieuwe dienstverlening gebruik maakten. “We vergeten de inwoners van onze verste deelgemeente niet. Door deze extra dienstverlening voert het stadsbestuur uit wat ze beloofde in het bestuursakkoord Beste Stad van Vlaanderen . We brengen de dienstverlening dichter bij de inwoners”, aldus Stephanie Demeyer, schepen van Burgerzaken, Deelgemeenten en Ontmoetingscentra. De OC-raad toonde zich tevreden met de aanpassing.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.