Uitbreiding stadhuis Mesen

©Eric Flamand
©Eric Flamand
Redactie KW

Stad Mesen koopt de woning gelegen naast het stadhuis. Op die manier wil het stadsbestuur meer ruimte ter beschikking stellen van het personeel. “Hoe liever het personeel komt werken, hoe productiever ze ook aan de slag gaan,” duidt burgemeester Sandy Evrard. Hij gaf meteen mee dat hij op alle personeelsleden voor de volle 100% kan rekenen.

In 2021 gaat een personeelslid met pensioen. De vervanging gebeurt door twee nieuwe personeelsleden die elk tekenen voor een 4/5 opdracht. Daarnaast kwam de leegstaande woning naast het stadhuis te koop te staan. Deze twee zaken vormden de aanleiding om over te gaan tot de aankoop van het gebouw.

Slopen of renoveren

“De aankoopprijs bedraagt 160.000 euro voor een totale oppervlakte van 260 vierkante meter, waarvan 164 vierkante meter bebouwd”, vertelt burgemeester Evrard. “Er is ook een tuin van een goede 90 vierkante meter. De diepte van de woning is 19 meter. We overwegen nu of we de woning zullen renoveren of zullen slopen. Hoe dan ook, we hebben plannen om in de woning bijkomende ruimte te organiseren voor ons personeel. Hoe liever het personeel komt werken hoe productiever ze ook aan de slag gaan. Ik kan voor de volle 100% op alle personeelsleden rekenen. Ook buiten de diensturen kan ik bij hen aankloppen.”

Burgemeester Evrard denkt daarbij aan de burelen voor de dienst welzijn. “Daar kunnen we een speelhoekje inrichten. Op die manier hebben de wachtende gezinnen een aangenaam moment in afwachting van de behandeling van hun dossier.” Aangezien een aantal personeelsleden ervoor kiezen om met de fiets naar het werk te gaan wordt er ook gedacht aan een fietsenstalling en aan douches .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier