Tussenkomst vervoer naar vaccinatiecentrum in Lichtervelde

Ria Beeusaert-Pattyn. (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Ria Beeusaert-Pattyn. (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

De gemeenteraad en de OCMW-raad komen op maandag 22 maart bijeen. De agenda van de gemeenteraad telt tien punten. De OCMW-raad krijgt twee punten voorgeschoteld.

De gemeenteraad buigt zich onder andere over een reglement tot instelling van een tussenkomst voor het taxivervoer van en naar een vaccinatiecentrum. Zowel de gemeenteraad als de OCMW-raad komen omwille van de coronacrisis digitaal samen. Beide raden zijn live te volgen via de Facebookpagina van de gemeente. De gemeenteraad start om 20 uur, de OCMW-raad vangt om 21 uur aan.

Taxi

De raadsleden dienen onder andere hun goedkeuring te verlenen aan een reglement tot instelling van een tussenkomst voor het taxivoer van en naar een vaccinatiecentrum. “Het reglement dat wij voorleggen wordt ook aan de overige raden van het de gemeenten die deel uitmaken van het Midwest overleg voorgelegd”, legt burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V) uit.

“Het reglement bepaalt dat mensen die niet in het vaccinatiecentrum kunnen raken een tussenkomst van vijf euro krijgen om zich met de taxi van en naar het vaccinatiecentrum te verplaatsen. Lichtervelde telt geen tot weinig taxibedrijven, waardoor ik vermoed dat inwoners die niet tot in Roeselare geraken een beroep zullen doen op onze mindermobielencentrale. Ook het busje van het woonzorgcentrum en van het sociaal huis kan indien nodig ingezet worden om mensen ter plaatse te brengen. Verder hebben we vanuit de hulpverleningszone een busje ter beschikking dat bemand zal worden door brandweerlui.”

(BCH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.