Tommy Castelein wisselt secretaris- voor voorzitterszetel bij Groen Wevelgem

Secretaris Stijn Verslijpe en Groen Wevelgem-voorzitter Tommy Castelein (centraal). Het voltallige bestuur steunt het nieuwe duo. (vlnr) Chloë Modart, Jelle Stragier, Bart Cuylits, Lien Vanderjeugt, Maarten Tavernier, Stijn Verslijpe, Tommy Castelein, Arne Deflo, Carlo De Winter en Inge Goemaere. © HV
Redactie KW

Toen Arne Deflo een nieuwe stap zette in zijn professionele loopbaan en vakbondsverantwoordelijke werd, mocht Groen Wevelgem op zoek naar een nieuwe voorzitter. De grote verantwoordelijk schrok Moorselenaar Tommy Castelein niet af. Hij neemt de handschoen op.

“Ik rolde in de politiek nadat mijn vrouw, Annelies Van Hecke, gevraagd werd op de lijst van Groen bij de vorige verkiezingen. Zij dacht hiervoor eerder aan mij. Ik was wel in brede zin in politiek geïnteresseerd, maar een stap in een lokale afdeling was toch niet zo evident”, steekt Tommy Castelein van wal.

“De campagne was een boeiende periode, ik leerde nieuwe mensen kennen en zette de stap naar het bestuur. Je leert heel wat over het reilen en zeilen in je eigen gemeente. Ik vond me ook terug in de positief kritische houding van Groen. We proberen niet af te breken. We benoemen wat we goed vinden en ook wat er dringend beter moet. Die stijl wil ik, samen met de groep, verder uitbouwen. Soms mogen we wel iets scherper uit de hoek komen, maar ik vind dat onze vier gemeenteraadsleden actief oppositie voeren. We komen ongeveer elke maand met vragen en voorstellen. Dit kan niet van iedereen gezegd worden.”

Soms mogen we wel iets scherper uit de hoek komen om het beleid in de zo nodige groene richting te duwen”

“Een woord van dank ook voor Arne, mijn voorganger. Hij bracht structuur in ons overleg en was een goede spelverdeler. Zo schat ik ook de taak van een voorzitter in. Onze gemeenteraadleden, ons lid van het bijzonder comité en provincieraadslid ondersteunen om nog beter het beleid in de zo nodige groene richting te duwen. Mijn klemtonen liggen bij meer ontharding, vrijwaren van open ruimte en het centraal stellen van fietsen. Want dat is steeds meer duidelijk: het klimaat en de natuur zullen niet wachten.”

Vacante post

Naast een nieuwe voorzitter is er ook een nieuwe secretaris: Stijn Verslype, 37 jaar, geboren in Lauwe, maar nu al 11 jaar een trotse Wevelgemnaar.

“Zelf werk ik als assistant network engineer bij Proximus. Grote bekommernissen van mij zijn de natuur en het klimaat. Ook verkeersveiligheid, kinderwelzijn en een respectvolle samenleving vind ik zeer belangrijk. Thema’s die ik ook in de groene partij terugvind. Toen Tommy voorzitter ad interim van Groen werd, kwam zijn rol als secretaris vacant. In het lokaal bestuur zit een goede dynamiek. We hebben actieve en gedreven gemeenteraadsleden die steeds met goede agendapunten naar de gemeenteraad toestappen. Als ik in de rol van secretaris een ondersteunende rol kan betekenen voor onze nieuwe voorzitter, de fractie, ons lokaal bestuur en de Groen leden, dan doe ik dit met plezier.”

Groen Wevelgem gaat met een mix van nieuwe en ervaren bestuursleden naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. (Henk Vandenbroucke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.