Tom Demunter geeft ontslag als gemeenteraadslid in Waregem

Tom Demunter en Eveline Theunynck blijven zeker in Waregem wonen.© DJW
Tom Demunter en Eveline Theunynck blijven zeker in Waregem wonen.© DJW
Redactie KW

Door de onverenigbaarheid met zijn nieuwe job op de griffie van de handelsrechtbank in Gent, biedt Tom Demunter van Vooruit in de gemeenteraad van mei zijn ontslag als raadslid aan. Hij wordt opgevolgd door Monia Arroudi, die de eed zal afleggen.

“Vorig jaar nam ik deel aan examens en slaagde, zodat ik begin april aan mijn nieuwe job in Gent kon beginnen”, zegt Tom Demunter, die als enige van zijn partij Vooruit in de 33-koppige raad zetelt. “Het is jammer, natuurlijk. Ik doe graag aan politiek en verdedig de belangen van de Waregemnaar. Maar precies dat kon en mocht ik niet combineren met mijn werk voor de handelsrechtbank. Dat is het reglement. Een telefoontje uit Brussel bracht mij daarvan op de hoogte. Met veel spijt in het hart heb ik toch gekozen voor mijn nieuwe job.”

Tegenslag

Tom Demunter was de enige van de Waregemse socialistische partij die in oktober 2018 voldoende stemmen achter zijn naam kreeg om verkozen te raken. Zonder hem had Vooruit langs de zijlijn moeten toekijken en hopen op beterschap. Zijn ontslag is dan ook een tegenslag voor de socialisten.

“Ik ben er mij bewust van. Maar als je moet kiezen tussen werk en politiek, dan toch het eerste. Politiek biedt nooit zekerheid en het hangt van bijzonder veel factoren af om raadslid te worden. Zeker wanneer je in Waregem in een oppositiepartij zit.”

Als ik moet kiezen tussen werk en politiek, dan toch het eerste

“Een tweede belangrijke reden voor mijn ontslag is dat ik met mijn kersverse echtgenote Eveline Theunynck aan mijn eigen toekomst wil werken. Wij denken bijvoorbeeld aan kinderen. Alles samen is mijn keuze om voor mijn vast werk te kiezen meer dan gerechtvaardigd. Het is overigens iets wat ik bijzonder graag zal doen, want arbeidsrecht en alles wat daarmee te maken heeft interesseert mij geweldig.”

Achter de schermen

Tom en Eveline blijven wel in Waregem. “Zeker weten. Ik ben er geboren en zal de stad niet verlaten. Integendeel, zelfs. Ik voel mij er meer dan thuis. Ook belangrijk is toch dat ik een beetje achter de schermen van Vooruit kan blijven werken. Voor de toekomstige Waregemse socialisten is dat belangrijk. Zeker in het vooruitzicht van de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van eind 2024. Daar moeten wij nu al aan denken en in zekere zin ook al mee bezig zijn. Want het kunnen in Waregem wel eens heel belangrijke verkiezingen worden. Dan is het ook zaak dat je met een stevige partijlijst naar de kiezer stapt.” (DJW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.